Adószám: 18375729-1-04
Aranykosár a Gyermekekért Közhasznú Alapítvány

Menő Menza - Főzőverseny 2

A meghirdetett programunkra sokan jelentkeztek (gyerekek, szülők) nagy izgalmat jelentett a konyhán való főzés. A csapatbeosztás után felkerültek a színes kötények, kiosztásra kerültek az elkészítendő salátanevek. Nagy izgalmat jelentett a csapattagok munka beosztásának kiosztása, a munkamenet megbeszélése. A zsűritagok minden csapatnak adtak szóbeli segítséget az elkészítéshez, az alapanyagok kiválasztásához, a tálaláshoz. Az elkészítéshez kettő óra állt rendelkezésre. A piactér megnyitása után elkezdődött a „vásárlás”, az alapanyagok előkészítése a salátához. Csodálatos, ízletes ételeket készítettek a csapatok, melyet nagy örömmel kínáltak minden érdeklődőnek. Az eredményhirdetésen, büszkén vették át jutalmukat, minden résztvevő 1 literes 100%-os Cappy narancslevet kapott.
Békés, 2018-06-07
Előző
Következő

Menő Menza - Szemlélet formázás!

Az Aranykosár a Gyermekekért Alapítvány közhasznú szervezet. A békési Dr. Illyés Sándor Óvoda, Általános Iskola, Szakiskola, Készségfejlesztő Iskola és Kollégium intézményében dolgozó pedagógusok, szülők, hozzátartozók alapították 1996. évben. Az Alapítvány céljainak meghatározásánál nagymértékben alkalmazkodott az iskola igényeihez, szokásaihoz, szociokulturális környezetéhez. Az Alapítvány tevékenységét önkéntes munka keretében látja el. Tevékenysége céljainak megfelelően jelenleg is a Dr. Illyés Sándor Óvoda, Általános Iskola, Szakiskola, Készségfejlesztő Iskola és Kollégium intézményében a gyermekek és szüleik körében népszerűsíteni az egészséges életmódot. Célja felhívni a figyelmet a helyes táplálkozás, a mozgás és a sport, a tiszta és élhető környezet megvalósulásával elérhető jobb életminőségre, az egészségmegőrzés fontosságára. Jelenleg részt vesz a „EFOP-1.8.5-17-2017-00059 azonosítószámú a „Menő menzák az iskolában – Egészséges étkezést és életstílust népszerűsítő programok” című pályázati projektb
Békés, 2018-05-25
Előző
Következő

Menő Menza Fórum

A Békés Megyei Culinary Team vezetője interaktív beszélgetésen keresztül tájékoztatót tartott a burgonya fajtáiról, elkészítési lehetőségekről. Egy desszert elkészítése is szerepelt a programban, ami egy zappehely hozzáadásával készíthető kókuszgolyó volt. A program végén lehetőség nyílt egy játékos vetélkedő keretében krumplipucoló versenyre, kókuszgolyó készítésre. Az elkészült ételeket (édesburgonya sütve Himalája sóval, kókuszgolyó) a gyerekek, szülők, munkatársak elfogyaszthattak.
Békés, 2018-05-18
Előző
Következő

Menő Menza - Főzőverseny

Az Aranykosár a Gyermekekért Alapítvány megrendezte a Menő-Menza keretében az első főzőversenyét. A nevezési lapok alapján megalakultak a csapatok, piros-zöld-kék-sárga-kivi-fehér-fekete kötényekben versenyezhettek a gyerekek. A verseny kezdete előtt közvetlenül hirdettük ki számukra az alapanyagokat, melyből az egészséges ételüket kellett előállítani. Az alapanyagok bemutatása után szakértő segítséget kaptak, hogy milyen jellegű ételt kell elkészíteniük, melyet iskolánk szakoktatója, valamint közismert szakács mutatott be számukra. Az étel elkészítésére, mely zöld saláta volt 2 óra állt rendelkezésükre. Az elkészült salátákat szakértő zsűri pontozta. A csapatok nagyon fegyelmezetten dolgoztak. Minden gyermek boldogan tért haza a versenyről.
Békés, 2018-05-11
Előző
Következő

Menő Menza - Bemutató szülőknek, gyermekeknek!

Menő-Menza a Dr Illyés Sándor Óvoda, Általános Iskola, Szakiskola, Készségfejlesztő Iskola és Kollégiumban. Az Aranykosár a Gyermekekért Alapítvány szervezésében Ambrus György Venesz-díjas, olimpiai aranyérmes mesterszakács a Békés Megyei Culinary Team vezetője és csapata tájékoztatást nyújtott iskolánk tanulóinak, a részt vevő szülőknek a táplálkozástudomány legújabb eredményeiről. Az elkészített egészséges ételek kóstolása, melyek, gyermekek testi és szellemi fejlődéséhez leginkább hozzájárulnak, nagy sikert aratott!
Békés, 2018-04-27
Előző
Következő

FODISZ Sport Tehetségprogram 2018.

2018. február 10-én került megrendezésre immáron nyolcadik alkalommal az Országos Úszó Diákolimpia és Tehetségkutató Verseny Debrecenben. A Dr Illyés Sándor Óvoda, Általános Iskola, Szakiskola, Készségfejlesztő Iskola és Kollégium hetedik alkalommal vett részt a versenyen, most is kiemelkedő eredménnyel.
Debrecen, 2018-02-10
Előző
Következő